Son güncellenme :24.10.2017 23:52

Anasayfa > Yöresel Yemekler > Yöresel Yemekler

31.03.2012 Cts, 14:01

Yöresel Yemekler

Bir zamanlar, Asya’dan Anadolu’ya doğru akan Türk boyları, eski uygarlıkların mayalandığı bu topraklara, Uzak Doğu’da oluşan o zengin kültürü büyük bir ustalıkla ve yol boyu geçtikleri her ülkeden aldıkları malzemeyle zenginleştirerek taşımışlardır. Yöremiz mutfağı da elbette ki bu zenginlikten payını almış;  böylece, yöresel malzeme ve aromalarla soframızı zenginleştiren onlarca, yüzlerce yemek türünü ortaya çıkmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamur işleri:

 

–         Mudurnu Böreği(kıymalı)

–         Patatesli Börek

–         Ispanaklı Börek

–         Kaşık sapı

–         Mantı

–         Ev Makarnası

–         Yağlı Gözleme

–         Kabaklı Gözleme

–         Hamursuz(Cevizli Çörek)

–         Sini Makarnası( Keşli, cevizli su böreği)

–         Atma Malak

–         Kalbur Malağı

–         Sıkma Malak

–         Bazlama

–         Bazlamaç

–         Kaygana

–         Cızlama

–         Lokma

–         Islama

–         Ekmek Makarnası

–         Katmerli

 

Çorbalar:

 

–         Oğmaç Çorbası

–         Tarhana Çorbası

–         Kızılcık Tarhanası Çorbası

–         Uhut Çorbası

–         Düğün Çorbası

–         Taze Tarhana(Yayla çorbası)

–         Erişte Çorbası

 

Tatlılar:

 

–          Höşmerim

–          Un Helvası (Basma Helva)

–          Depme Helva (Saray Helvası)

–          Mudurnu Baklavası

–          Fırında Tatlı Kabağı

–          Palize ( Nişastadan yapılan muhallebi)

–          Kalıp Tatlısı

–          Köpük Helva

–          Tırtıl Tatlısı

 

Etli ve diğer Yemekler:

 

–         Etli kuru fasulye

–         Etli Patates

–         Göveç

–         Yoğurtlu Mancar

–         Yoğurtlu Fasulye

–         Yoğurtlu Bakla

–         Patates Piyazı

–         Fasulye Piyazı

–         Keşkek

–         Yaprak Sarması

–         Lâhana Dolması

 

Turşular:

–         Boz armut turşusu

–        Kelem(lâhana) turşusu

 

Hoşaflar ve içecekler:

–         Erik Hoşafı

–         Armut Hoşafı

–         Topal Hoşafı

–         Pestil Ezmesi(Erik)

–         Kızılcık Şurubu

–         Korava(Kızılcık konsantresini şurubu)

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.